onsdag

Valmöjligheter

En av mina döttrar som precis har lagt tre decennier bakom sig brukar säga att det är skönt att bli äldre. Jag som snart fixat sex likadana känner likadant. Fördelarna med några år på nacken är möjligheten att vara selektiv i sina val. Erfarenheten ger mod att genomföra dessa. Tryggheten i att kunna lyssna på vad andra säger men sedan ändå göra sina egna val och stå för dom. Med andra ord - jag har valmöjligheter.

Sitter just på en balkong med Medelhavet femtio meter ifrån mig. Månblänket i havet och allt runt omkring uppmanar till reflektioner. Livet levs ju enbart framåt vilket är en befrielse. Det som har varit, har varit. Jag inser att mina val kan vara avgörande inte bara för mig själv, utan även för min omgivning. Ansvarsfullt.

Men just nu lutar jag mig tillbaka och lyssnar på havets vågskvalp mot stranden. Mörkret är kompat förutom nattens lampa som lyser där på himlavalvet.

                                   

Inga kommentarer: