onsdag

Kampen

Det är morgon. Mörkret utanför fönstret är fortfarande kompakt och regnet smattrar på fönsterblecket. Frukosten är avklarad och jag sitter med datorn i knäet för att se vad som hänt i världen under natten.

Just nu pågår ett inre samtal. Gå till jobbet eller inte. Kropp och själ skriker om att få vara hemma och vila men det plikttrogna i mig säger att jag ska gå till jobbet. Jag vet redan resultatet. Jag är på jobbet om en timme. Så är det alltid. Än har inte motståndarsidan till plikttrogenheten vunnit striden. Kommer förmodligen inte att göra det heller. Men kampen är lika stark nu som för länge sedan. Ingen sida verkar vara beredd att ge upp.

Sitter fortfarande och hör smattret på fönsterblecket. Musiken som uppstår där är rogivande. Jobbet mitt är inomhus. Det är bra. Just i dag i alla fall.

God morgon.

----

Fjorton timmar senare....Jag överlevde dagen!

Inga kommentarer: