fredag

Fredspriset -Malala

Helt galet! Vilket bra val! Äntligen går priset till en ung fantastisk tonåring som berör och berört hela världen med sin klokskap, sitt mod och engagemang. Och hon är kvinna...och en ung sådan som redan mött ondskan förklädd i samhällssystem med religiösa inslag, som säger att kvinnor inte är någon talan. En ondska som säger att kvinnor inte ska få någon utbildning. En ondska som säger att kvinnor inte är värda något och som utöver våld mot den som vågar trotsa påbuden. En kula från en pistol från en representant för denna onska höll på att kosta Malala livet. Men hon överlevde och fortsätter sin orädda kamp för utbildning till alla!

Malala säger "Jag vill inte utkräva hämnd mot talibanerna. Jag vill att talibanernas söner och döttrar ska få utbildning!" VIdare att "jag höjer min röst - inte så att jag kan skrika - utan så att de som inte har en röst kan bli hörda". 

Som en tant i sina bästa år känner jag stor respekt och ödmjukhetinför denna modiga människa. Grattis Malala till priset. Du är en gåva till vår värld.

                        

Inga kommentarer: