fredag

00:55

Nu gick det inte lägre. Sömnen vägrade infinna sig. Det är ingen idé att ligga kvar i sängen. Det är bara att konstatera. Det blir en sån där natt. En natt med väldigt lite sömn. Det märkliga är att den ofta infinner sig när behovet egentligen är som störst.

Jag blir alltid fascinerad över hjärnas hyperaktivitet sent på kvällarna. Inte varje, men väldigt många av dom. Tankebanorna är många, ibland väldigt komplicerade och återkommande. Precis som om de vill skapa riktiga hjärnspår för att bli ihågkomna. Jag kan bli sjukligt trött på dom. I alla fall den här tiden på dygnet.

Så nu sitter jag här, i morgonrocken uppkrupen i soffan och hjärnan är lugn och fin. Ögonen trötta. Är det läge med ett nytt försök? Sovförsök menar jag. Nja jag väntar en liten stund till. Äter en apelsin. Och surfar runt lite.

Inga kommentarer: