tisdag

Överflöd

Höstvindarna höll på att plocka ner mina äpplen. Så det var bara att ge sig ut och göra det själv för att fallet till marken inte skulle bli så hårt. Naturen bjuder verkligen på ett överflöd under just denna tid på året. Jag borde ju hoppa jämfota av glädje över mängden frukt, men det är inte riktigt så. Även om jag erbjuder omgivningen min frukt har jag mer än vad jag behöver. Några av dem blev i alla fall en äppelkaka som mina kollegor fick ta del av.

Jag tänkte på detta när jag smet in i affären idag för att handla mat. Utanför satt en kvinna som förmodligen inte lever i samma överflöd som jag. Jo jag är medveten om diskussionen kring tiggare. Men jag vet att massor av människor både nära och långt borta inte har mat för dagen. Jag lever definitiv i ett överflöd.

Hörde idag att om alla människor i världen skulle leva som vi i Sverige så skulle det behövas ungefär 3,5 jordklot. 3,5 jordklot!!! Kolla själv här hur många jordklot som skulle behövas om alla levde som du.

                                 

                                 

Inga kommentarer: