onsdag

Var är vi på väg?

Just den frågeställningen är en viktig ingrediens i ett populärt tv-program. På spåret. Men det är naturligtvis något helt annat jag tänker på. Oavsett om jag surfar runt på nättidningarna, springer förbi löpsedlarna eller låter nyhetsprogrammen på radio eller tv stå på, möts jag av ondska i olika former. Ryssland tar över Krim . Syrien blöder. Rasisterna tar plats i samhället. Drogmissbruket bland ungdomar ökar. Listan skulle kunna göras lång. Och då infinner sig frågan, var är vi på väg? 

I grunden är jag en obotlig optimist. Men när jag gör en omvärldsbevakning känner jag hur denna skakas i sina grundvalar. Ondskan och intoleransen klär sig i många olika kläder och dyker upp när jag minst anar det. Även bland människor som finns i min omgivning. Läskigt. 

Inga kommentarer: