söndag

Söndagsmorgon

Det finns nog ingen tid på dygnet som jag älskar så mycket som morgnarna. Oftast är jag pigg, oftast är jag ensam. (Mannen sover). Det är tyst och jag kan själv umgås med mig själv utan att ta hänsyn till en endaste människa. Det är egentligen då jag hinner att reflektera över livet. Livet som det upplevts av  mig själv men också som det beskrivs av andra människor. I tidningar, i kontakter, på nätet osv.

För mig är det livsviktigt att våga stanna upp och fundera. Fundera över val som jag gjort och gör. Men också för att upptäckta det värdefulla och hinna njuta av livet. Att leva här och nu, som ofta kan upplevas som en klyscha, är ändå sant. Hur tar jag hand om mina relationer? Vad gör jag med mina förmågor? Måste jag köpa mer?

Solen skiner in igenom husvagnsfönstret och värmer min nacke. Filen i plasttallriken (jag är ju i husvagnen) är uppäten. Ska snart brygga mig en kopp te. Än är det långt till måndagen och den kommande veckans fullspäckade program. Idag är en dag för njutning!

Inga kommentarer: