lördag

Hej klimakteriet

Det var flera år sen jag kunde säga hej till klimakteriet. Kallas också övergångsåldern. Könshormonet östrogenet i kroppen minskar och stannar på en låg nivå resten av livet. Värmevallningar, humörssvängningar och problem att sova kan vara sånt som dyker upp. Mensen upphör. Så naturligt för alla kvinnor men som det sällan pratas eller skrivs om.

Första tecknet för mig var en helt okontrollerad värmebölja som sköljde över mig. Kom från ingenstans och var över på någon minut. Helt plötsligt började jag vakna på nätterna, vilket jag aldrig gjort tidigare. Då visste jag. Nu var min tid. En ny tid med nya erfarenheter. Det är ju inte så att livet avstannar utan det fortsätter i full fart. Kanske att åldern gör att jag i högre grad än tidigare väljer vad jag vill lägga min energi på.

Nu ska jag läsa vad andra skrivit om klimakteriet - har beställt boken "Hej klimakteriet". Återkommer i ämnet!

Inga kommentarer: