tisdag

Vända dygnet

Innan jag ens hinner tänka tanken har jag vänt dygnet när jag är ledig en längre tid. Jag behöver inte ens tänk tanken, det sker alldeles av sig själv. Och det går ju bra så länge inte ringklockan är den som bestämmer när jag ska vakna och kliva ur sängen, utan den inre klockan får vara den som gäller. Så nu sitter jag här och tänker att, ja, ja...det blir lite sömn i natt. Mängden av arbetsuppgifter som står på agendan i morgon, gör att det inte kommer att vara några som helst problem att hålla sig vaken. Läser Tomas Sjödins bok Det händer när du vilar just nu. Har kommit fem kapitel in i boken och varje rad, ja nästan varje ord gör att jag måste stanna upp och fundera vad de betyder för mig. Han framställer vilan som något fantastiskt. Något livsnödvändigt. Något att vårda. Att vila en dag i veckan. Något som gör att jag förstår allt det andra som sker övriga dagar i veckan, arbetet och förpliktelserna, ja du vet. Vad jag förstått hitintills handlar det om att vila från att göra för att jag måste, men att göra för att glädja mig och njuta. Alltså inte alltid bara ligga på rygg och inte göra någonting. Jag riktigt längtar till den vila som han beskriver. Jag ska nog gå och läsa ett kapitel till...Kanske sömnen dyker upp!

Inga kommentarer: