lördag

Miljöer

I brist på snö och väder för att vara ute, får man väl leta upp ställen inomhus som man trivs i att vara. Ett av caféerna i Vasaloppsstaden bjuder på gott fika och en härlig traditionell dalamiljö. Färgerna och formerna är inbjudande och jag stannar gärna kvar en stund extra. Här hör man dialekter från södra Sverige, och om jag blir alldeles tyst själv kan jag ta del av samtalen vid borden bredvid. Intressant! Allt ifrån smörgåstårtan som ligger på tallriken till väntande skidåkning i backarna. Även Stureplan avverkas av bordsgrannarna. Spännande med mixen av människor från olika delar av landet som just nu befinner sig på ett café i Vasaloppsstaden.

Riktigt sant var det inte det där med snön. Jag hittade nämligen några gråa hopplogade snöhögar här på området, rester från tidigare snöfall. Befinner mig i husvagnen och i natt smattrade regnet på taket. Mitt i vintern i Dalarna!

                       

Inga kommentarer: