torsdag

Godkänd

Tänk vad ett litet ord kan göra! På ett ögonblick kan saker och ting förändras. Oro kan utbytas till lugn. Sorg till glädje och i mitt fall till säkerhet. Mailet som kom från handledaren innehöll det där befriande ordet GODKÄND. Examensarbetet har uppfyllt kraven. Så gött, som man skulle säga lite västerut. Nu är det bara själva examinationen kvar, och efter det får jag den efterlängtade lilla rektorsnålen som säger att jag är färdigutbildad.

Tillfredsställelsen över att ha klarat av ett heltidsjobb samtidigt med studierna är stor. Man klarar av mer än man tror, även om man ibland ballanserar på en skör tråd.

Ord har väldigt makt. På vilket sätt de används avgör ibland hur livet kommer att te sig. Just nu används många ord av människor utanför skolans värld som tycks ha färdiga lösningar på allt som sker inom skolan. Hur många av de orden riktas till de som är de verkliga experterna, människorna som finns där. Eleverna och personalen. Jag undrar hur politikernas ord kommer att påverka min vardag framöver? De kommer att använda orden för att bjuda över varandra.

Inga kommentarer: