fredag

Tid för reflektion

Ibland är ledigheten mer önskad än andra gånger. Denna julledighet har varit en sådan. De fyra vuxna barnen hade meddelat att de var på väg hem. Några dagar skulle vi vara tillsammans. Det är alltid spännande att i slutänden konstatera hur det har gått. Jag menar att umgås sex vuxna människor i samma hus under några dagar. Ibland alldeles utmärkt. Andra gånger önskar man bara att de där dagarna tillsammans ska ta slut. Inte för att vi inte älskar varandra, utan därför att vi har så olika vanor och orken att ta hänsyn till varandras behov, inte finns där. Jobbet har krävt sitt. Både kropp och själ är utmattade.

Nu finns tid att reflektera. Alla har dragit hem till sitt, mannen är på jobbet, jag är ledig, det är tyst i huset och jag kan konstatera att vi överlevt även denna jul. Pusslen är lagda. Den glutenfria, den vegetariska och den alldeles helt vanliga julmaten blev tillagad och uppäten. Den stora dottern har blandat goda drinkar. Några har tränat. Andra har tränat i tanken. En promenad utomhus visade på att syrenen hade vårkänslor. Knopparna var stora och gröna. Helt galet.

Njuter av tystnaden. Har fötterna på bordet och tänker att jag ska inte göra någonting alls just nu, mer än att bara vara. Imorgon blir det examensjobbsskrivande. I övermorgon också! Och nästa... och nästa...

Inga kommentarer: