torsdag

Inre arbete

Ibland verkar min hjärna och kropp utföra arbete som jag inte själv har full koll över. Och det händer oftast vid tidpunkter då det inte passar sig. Idag är en sån dag. Koncentrationen är dålig. Tankarna flaxar omkring och hoppar från tuva till tuva och har svårt att stanna upp där jag behöver sätta mitt fokus. Kroppen uppvisar utmattning och soffan blir den plats jag uppsöker ganska omgående då jag låst upp den tegelröda ytterdörren. Ett annat tillfälle där hjärnan är på ett helt annat spår är just när jag lagt huvudet på kudden för att sova. Då visar det sig att aktiviteten i hjärnan går på högvarv. Inget jag märkt av sekunderna innan, men just då lampan släkts och jag bestämt mig för att säga godnatt till ännu en dag, är det som om Ivar eller Sven eller allt vad de heter blåser genom skallen.

Och jag lovar...jag har ingen koll på detta inre arbete som tycks pågå. Tyvärr verkar inte sömnen vara en garanti för att inte detta inre arbete utförs. Vaknar ibland av att tankarna som snurrar är så starka att jag blir klarvaken.

Semester kanske vore nåt!

Inga kommentarer: