tisdag

Hur svårt kan det vara?

Nyårsaftonen börjar tidigt i år! Klockan är nu tjugo i två och det är kolsvart utanför fönstret. Jag borde sova, men hjärnan behagade att dra igång tankeverksamheten på högvarv. Det är bara att kliva upp då. Sängen blir, om jag ligger kvar, i det närmaste ett tortyrredskap och det tänker jag inte låta den bli. Min säng ska vara skön när jag väl befinner mig i den, så nu är det soffan som gäller en stund. 

Undrar vad som händer i hjärnan så där framåt kvällen? Ett frispel? Luft under vingarna, eller? Helt galet är det i alla fall och inte går det med någon som helst viljekraft i världen avbryta eländet. Nästan så att försöken att göra det, triggar hjärnan att lägga i en ännu högre växel. Vad ska man göra? Det är väl bara att acceptera faktumet. Det blir lite sömn i natt. Nu gör det ju inte så mycket med tanke på att det är nyårsafton. Natten har alla möjligheter att förlänga sig till framåt förmiddagen. Det är inte hela världen att inte sova då klockan är 01.51. Jag njuter just nu av att jag är ledig, även om jag inte sover min behövliga skönhetssömn! Så var det med det.

Inga kommentarer: