tisdag

Bara så att ni vet

Jag kommer alltid att vara mamma, tänka som en mamma och känna som en mamma. Barnen har ju sen olika lång tid tillbaka, skapat sin egen tillvaro vilket är det naturligaste i världen. De lever sina egna liv. Och jag är glad för det.

Jag har blivit mamma till fyra fantastiska barn och de har lärt mig vad som är viktigt i mitt liv. I och med föräldraskapet förändrades mitt liv fullständigt. Fokus flyttades från mig till någon annan. Skratten och gråten, den varma kroppen, de första orden, den kravlösa kärleken och allt annat som drabbade mig, finns fortfarande kvar i mötet med mina vuxna barn.

När vi idag möts, pratar med varann i telefon eller på chatten är det mamma och barn som möts. Fast nu som vuxna. En ny spännande dimension. Känner igen den från min egen relation med min mamma.

Så mamma kommer jag alltid att vara. Jag kommer alltid att tänka och känna som en mamma. Jag kommer att ställa frågor som mammor gör. Lägga mig i, lite så där lagom. Erbjuda min hjälp. Bjuda på älsklingsmaten när de kommer hem. Fortsätta att älska dem kravlöst!

Inga kommentarer: