tisdag

Rasism

Efter en stund orkar jag inte mer. Jag stänger ner sidan jag varit inne på. Orsaken till att jag besökt den, är att läsa om hur människor med klart rasistiska åsikter resonerar och och hur de driver en "kamp" för ett "vitt samhälle". Det var vidrigare än jag anade. Det går inte ens att försöka förstå.

Jag inser att jag måste samla på mig fakta för att kunna bemöta dessa argument. Jag kan inte fortsätta att vara tyst. Jag skulle säga att: Vi kan inte fortsätta att vara tysta. Jag inser också att dessa människor är oerhört organiserade, speciellt på nätet. Motståndet mot en kränkande och rasistisk människosyn i vårt samhälle, måste växa sig starkt! NU!

2 kommentarer:

Isa sa...

Jag vet inte vilken sida du varit inne på men förstår din oro och känsla. Det finns en vidrig människosyn ute i samhället och vi måste alla anstränga oss för att detta synsätt ska anses vara ok! Och att den "fakta" de använder sig av motbevisas som den rasistiskt, vinklade smörja den är!

agNeta sa...

Isa...jag valde att inte skriva ut sidornas namn. Kände att jag inte vill ge dem den reklamen. Men de är inte svåra att hitta.

Jag vet att vi är många som tänker som vi. Vi måste bara bli mer synliga och hörda. Och det kan bara vi ändra på.