onsdag

Påhopp på demokratin

Mitt inlägg i går handlade om människor med kränkande och rasistiska åsikter. Om deras sajter på nätet. Och om min avsky.

Igår utsattes Jimmy Åkesson för en tårtattack. Idag står jag faktiskt upp för hans rätt att som folkvalt att få utöva sitt uppdrag som politiker. Jag gör det trots att han står för så mycket som jag tar avstånd i från. Men jag gör det för demokratin. Man skulle kunna säga att detta är det pris vi får betala för att leva i  en demokrati.

I en demokrati måste vi stå upp för alla människors rätt att uttrycka sina åsikter så länge de håller sig inom de lagar och regler vi gemensamt bestämt oss för. Så jag fördömer helt det Jimmy Åkesson utsattes för. Men jag kommer fortsätta att fördöma de åsikter som han har, de som gör skillnad på människa och människa.

Inga kommentarer: