onsdag

Man har inte mysigare än man gör sig

Mörkret utanför fönsterrutan gör att när jag kommer hem från jobbet tar en runda bland mina ljusstakar och tänder upp både ljus och värmeljus. Jag välkomnar mig själv hem. Fungerar alldeles utmärkt. Bästa musiken i högtalarna och jag är hemma. Man har ju inte det mysigare än man gör sig.

Insikten av att det jag gör har betydelse är utmanande. För mig själv naturligtvis, men också för min omgivning. Vi är sociala varelser, beroende av varandra även om vi hela tiden strävar efter ett skapa ett samhälle där vi är oberoende av varandra. Jag menar att det är helt galet. Jag som varit med under andra tider där solidaritet var en honörsord, känner oro inför den samhällsutveckling våi har idag. Jag tycker mig se konsekvenserna av det bland både barn och ungdomar jag möter i skolan.

Vad jag gör?? Tänder ljus! Försöker i alla fall. Både hemma och på jobbet. Man har ju inte mysigare än man gör sig.

Några av mina Pärlanljusstakar från Reijmyra glasbruk

Inga kommentarer: