söndag

Politisk korrektehet

Jag kan bara inte låta bli att dela författaren Åsa Larssons status på Facebook igår. Den är så klockren när det gäller fenomenet att andra människor försöker definiera vad som är bra eller dåligt för mig som enskild. Läs och tyck till!

Man pratar ständigt tycker jag om att fb gör oss olyckligare. Att vi jämför oss med andras (påhittat) lyckade liv och känner oss både misslyckade och avundsjuka. Men hallå media! Jag har fb-vänner som bjuder på sig själva och vardagens dråpligheter, jag får nästa alltid skratta när jag öppnar fb, ni delar länkar till intressanta föreläsningar och artiklar som jag aldrig skulle ha hittat annars, berättar öppet om sorg efter nära anhöriga så att jag själv minns att stanna upp och sända upp en tanke av tacksamhet till universum eller Gud. Vissa fb-vänner lägger ut bilder på Kiruna som jag saknar hela tiden. Jag vet hur vädret är och lite om vad som är på gång därhemma. Många vänner lägger upp bilder på sin vardag, mat och hundar och en mysig stund på fredagskvällen. Jag gillar att vara nära det där, särskilt de kvällar barnen är hos Per, fjällräven är någon annan stans och hunden kidnappad av mamma. Jag gillar trådar. Vi kommer ihop ett stort gäng. Alla känner inte varandra. Och vi munhuggs och har åsikter och är lite kvicka och roliga. Utan att någon har behövt städa huset och laga mat en hel dag och dragit ihop ett middagsgäng. Tack för att ni finns fb-vänner! När man väger ihop det blir jag definitivt både gladare och smartare.

Inga kommentarer: