lördag

Dofter

Går där och sparkar i lönnlöven som nu med stigande hastighet landar på gräsmattan. Färgerna är allt ifrån mörkröda till ljusgula. Ibland med några gröna inslag. Dofterna av regnmättade löv träffar min näsa. Vemod drabbar mig över att sommaren är långt borta. Men glädje när jag ser alla dessa färger. Fick en idé i en tidningen om att göra rosknoppar av lönnlöv. Resultatet blir fantastiskt.

Inomhus doftar det bullar. Inte kanel, men väl äppelfyllda sådana. Jag har äntligen fått tummen ur och bakat några. Nu väntar smakstunden. Krukan med höstdofterna står i köket. Bullarna också. Dofterna möts och jag njuter.

"Rosorna" i krukan har jag gjort av lönnlöv som jag blockat på gräsmattan. Visst blev de fina?!

                               

                               

Inga kommentarer: