söndag

Helg

SJ tog mig söderut denna helg. För en gångs skull var de nästan punktliga. Tåget rusar genom landskapet som nu börjat skifta i höstfärger. Gillar för det mesta att åka tåg. Den här gången tillhör de gånger då upplevelsen är något annat.

I kupén sitter en kvinna som förmodligen älskar att höra sin röst. Ur hennes mun rusar orden oavbrutet i två timmar. Högljutt. Jag har problem att uppfatta det jag läser. Får läsa samma mening ett par gånger. Jag känner mig obekväm av att få ta del av människans och hennes vänners privata liv och åsikter om allt mellan liv och jord. Den hon "pratar" med, nickar med jämna mellanrum. Förmodligen har mannen gett upp. Så den egentid som tågresan brukar bjuda på, uteblir.

Helgen bjuder på fest. Jag plockar in skogen som dekoration. Kräftorna blir färgklicken ibland alla andra sköna höstfärger.


Inga kommentarer: