onsdag

Dag 30 - Jobbångest

Sista semesterdagen! Sommaren verkligen anstränger sig för att dagen ska bli minnesvärd. Jag cyklar utefter sjökanten och inser hur lätt det är att bli hemmablind. Jag bor fantastiskt fint och en sån här kväll är det svårt att inte upptäcka det. Sätter mig på bänken och tittar ut över vattnet och på alla båtar som ligger i hamnen.

Har jobbångest. Är inte ensam om det. Jag vet. Googlar runt och ser att det finns tips på att bota den. En psykoterapeut Dan Katz säger att det är viktigt att sätta upp nya mål, skaffa andra intressen än jobbet, vara beredd på att det går trögt i början, att man ska se fram emot det social, jobbkompisarna och att inte oroa sig i onödan. Låter lätt som en plätt. Inte. Ska fundera om det kan vara nåt för mig. På ren tjurighet ska varenda minut av sista semesterdagen utnyttjas, vilket kommer att innebära att klockan blir sen. Men vad gör det. Sova kan man göra sen.

               

Inga kommentarer: