lördag

Dag 26 - Födelsedag

Syrsorna spelar utanför husvagnsfönstret. Nattmörkret har tagit över. Klockan är över midnatt. Begrundar hur fort ett år går. Varför denna djuphet så här mitt i natten, kanske du undrar? Jo jag hade min födelsedag i går. Jag har kommit till den åldern då jag måste tänka till hur många födelsedagar jag firat. Ibland fordras en matematiska uträkningen för att exakt beräkna detta.

Att tiden går fortare ju äldre man blir är ju ett känt fenomen. Ett år för en äldre person är ju bara en liten tid av dennes liv, medans ett år för den yngre är en betydligt större del av dennes liv. Därför upplevs tiden gå fortare när man blir äldre.

Det må vara hur som helst! Förhoppningsvis är jag ett år klokare och  modigare än vad jag var förra året. Börjar komma i den ålder att jag skiter i vad andra tycker och tänker (på ett bra sätt menar jag). Hoppas kan man ju alltid. Ger mig själv en ros från trädgården.

2 kommentarer:

Fammo sa...

Grattis på födelsedagen, så här i efterskott =) För länge sedan såg man fram emot födelsedagen, väntade på att bli äldre och det var spännande att se vad man fick till gåva. Nu vill man helst inte veta om att den kommer, bryr sej inte om presenter och ids inte äns baka tårta.

agNeta sa...

Tackar så mkt för omtanken. Håller med dig i dina tankar, men ibland funderar jag på om man skulle ta vara på alla tillfällen att fira istället för att välja bort dessa. Jag suger på karamellen och funderar vidare...