måndag

Dag 7 - Sommardag

Tur att det finns människor ligger åt det nördiga hållet. Som samlar, sorterar och vill att andra ska få se saker och ting från en svunnen tid. Igår hamnade vi i Vännäs. Mycket av det jag såg väckte minnen till liv. De pyramidliknande mjölkpaketen till exempel. Hur svårt kan det inte ha varit att stapla dem i kylskåpet? Tur att de ändrade form. Om bensinpumpen! Nog var de vackre förr? Rundade former och färgglada.
Sommardagen fortsatte på Holmön. På havet och i skogen befinner jag mig gärna och gör det med respekt men också med glädje. Färjan gungar i takt med vågorna. Blåbären, myggorna och tystnaden är tydliga när vi tar oss fram i skogen till en Geocache. När jag går där tänker jag på alla barn och ungdomar som inte får möjligheten att lära sig att vara ute i naturen. Som så mycket annat kan faktiskt skolan göra skillnad även här. I min egenskap av rektor försöker att uppmuntra till att bedriva undervisning utanför klassrumsväggarna. 


Inga kommentarer: