onsdag

Dag 23 - Kantareller

Dag 23 på semestern! Det kan tyckas som en eon av tid men jag kan försäkra dig att känslan i detta sammanhang säger något helt annat. "Börja jobbet igen"-ångesten ligger där och lurar. Försöker att förlika mig med tanken men samtidigt hålla den på avstånd så länge det går.

Svamp och jag är inte kompisar. Jag kan ingenting om dem. Jag kan snubbla över dem och ändå inte upptäcka läckerbitarna. Men idag gjorde jag i alla fall ett litet fynd. Några få gulingar stod där och drog min uppmärksamhet till sig. Mitt mission i skogen var egentligen att hitta en geocachegömma, vilket jag också gjorde. Den var förövrigt en konstgjord flugsvamp som stod där mitt i skogen.

Min dröm vore att ha massor av kantareller, rensade och förvällda i frysen för att ta fram i vinter. Men min bristande kunskap om var jag ska hitta dem gör att frysen kommer att gapa tom när det gäller dessa läckerheter.

Inga kommentarer: