torsdag

Heja Sverige

Tolv minuter över midnatt och det är faktiskt vår nationaldag. Har egentligen inget förhållande till dagen, som de flesta andra svenskar skulle jag tro, men ändå ger det mig i alla fall tillfälle att reflektera över hur privilegierad jag är som råkats födas i detta land. Ett samhälle som gett mig som kvinna möjlighet att gå i skola, skaffa mig en utbildning och jobb som gör mig självständig. Jag har möjlighet till nästan gratis sjukvård, frihet att uttrycka mina åsikter och tro vad jag vill, resa överallt i världen (nästan), möjlighet att rösta på vem jag behagar, dricka friskt vatten ur kranen och så många andra saker som jag tar för självskrivet. Nog är allt detta värt en firardag. Så jag gör vågen för Sverige och utbringar en skål!

Vid en mur i Alicante växte dessa blommor. Färgerna från hemlandet. Var tvungen att fota dem. Passar bra en dag som denna. Sveriges nationaldag.

Inga kommentarer: