fredag

Tycka synd om

Hur många gånger har jag inte sagt att det är tur att livet inte bara är lätt och allt går som man vill. För då skulle jag ju inte upptäcka nyanserna av det ljusa och mörka. Jag inser att det är så lätt att säga saker när livet flyter på, energin är på topp och motgångarna är sådana att de lätt löses. 

Just nu är tillvaron grå och ganska jobbig. Sådant som oftast ger lust och glädje, blir helt ointressant. Relationer som tidigare fungerat, känns problematiska. Jobbet kräver mer än det ger. Det som så lätt händer i situationer som denna är att förlamningen smyger sig in i min kropp och själ som en mörk skugga och gör mig låg. Och jag önskar intensivt att jag inte tyckt att det är tur att livet inte bara är lätt. 

Men jag kommer igen. Min erfarenhet säger mig det. Men en liten stund tycker jag synd om mig själv. Det tillåter jag mig. Men jag gör det bara en liten stund. 

Väljer att ta fram bilderna från semestern för att påminna mig om det vackra och sol och värme.

Inga kommentarer: