lördag

Bomb

Hur kan FBI vara så säkra över att just dessa två bröder som just nu figurerar i all press världen över, är de som tillverkat och utlöst de hemmagjorda bomberna i Boston som dödade och skadade människor? En av bröderna är nu död och den andre gripen efter att 9000 (allt enligt tidningarna) poliser jagat 19-åringen. Tänk om det inte är dessa två! Tänk om det är några andra! 

Om nu det faktiskt är så att de är skyldiga, blir ju nästa fråga om vad som drivit dem till att göra som de gjort. Återigen, detta för mig till synes oförklarliga våld mot oskyldiga människor, förstår jag inte. Hur kan hatet bli så starkt att människan är beredd att offra både sig själv och andra med våld, för att säga något? För mig får det absolut motsatt effekt. Jag stänger av och lyssnar inte utan avskyn bara ökar och risken att mina fördomar växer sig starkare.

Frågorna blir bara fler.

Inga kommentarer: