lördag

Tenatplugg

Sitter här och vill helst gå ut och sätta mig i mitt varma hörn och låta solen träffa mitt ansikte. Den retas med att skicka in sina varma strålar genom fönstret från en klarblå himmel. Men inte - här ska läsas, skrivas och reflekteras. Det är ett ständigt dåligt samvete som nu måste åtgärdas. Rapporten kring skolledarskap ska in och den är bara påbörjad. Mitt uppdrag är att analysera och dra slutsatser utifrån skillnaderna mellan ideal och verklighet. Slutprodukten ska bestå i eb utvecklingsplan för mig själv. 7,5 högskolepoäng går det åt till detta. 

Fast det är väl som det alltid har varit för oss lärare - mycket av den kunskapen bär vi med oss i våra huvuden och kroppar. Den tysta kunskapen som den benämns. Vi behöver inte skriva ner den för att få veta. Med  det vill jag säga - jag vet verkligen vilka mina utvecklingsområden. Dom räcker för resten av mitt yrkesverksamma liv. 

Ja, ja...det är bara att sätta dem på pränt också. Ska nog fixa en kopp te först, och kanske...

Inga kommentarer: