lördag

Något farligt håller på att hända

Nu kan jag inte vara tyst längre. Något farligt håller på att hända i vårt land. Ambulanspersonal vägrar ta med ensamkommande asylsökande pojke till sjukhuset. Han har just hoppat ut från ett fönster efter ha fått avslag på sin ansökan. Busschauffören som kör människor från Cityterminalen till Ekerölinjen delar upp de "blåögda och blonda" i en buss och de med utländskt utseende i en annan buss. Författaren Jonas Hassen Khemiri skriver ett öppet brev till justitieminister Beatrice Ask, om rasismens betydelse för den som i hela sitt liv har erfarit den in på bara huden.

Det är så lätt att tro att främlingsfientlighet och rasism sker någon annanstans. Långt borta där inte jag kan påverka. Men det sker här, just där jag bor, bland de som jag umgås med. Det skrämmer mig men inte till tystnad. Ilskan över hur medmänniskor behandlas av oss "blåögda och blonda" gör att jag inte tänker hålla tyst. Vad tänker du göra?

Inga kommentarer: