söndag

Dalai Lama

Så många kloka människor det finns i en omgivning. Som skaffat sig livserfarenhet och kommit till insikter som kan vara avgörande för mig. En av mina FB-vänner hade lagt upp detta i sin status:
"Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt." 
Orden kommer från Dalai Lama. Är det inte det samhället vi i mångt och mycket har idag? Jag ifrågasätter mer och mer det liv jag själv lever. Vad är karriär värt? Långa arbetsdagar vilket gör att jag inte hinner träna, jag har stort ansvars, svårt att sova ibland, ofta kryper otillräckligheten under skinnet.... Hur bra är det? Längtan av att bara vara drabbar mig med stor kraft ibland. Tänker ofta på att jag snart borde gränssätta och omprioritera min tid. När kommer det där snart? Hinner jag uppleva det? Att reflektera är ju steg ett, men hur ser egentligen steg två ut för mig? Jag måste verkligen ta mig en funderare.
Annars är allt bra....är det inte så man säger!

Inga kommentarer: