onsdag

Våldtäkt

En fråga som med jämna mellanrum dyker upp i min skalle är hur det kommer sig att män kan bete sig som svin mot kvinnor. Jo jag vet...de allra flesta män gör det inte, men några. Det som varit en stor nyhet världen över på senaste tiden är den indiska kvinnan som utsatts för en gruppvåldtäkt och sedan dog av sina skador. 

Det kan ju knappast vara en starkare sexualdrift än hos kvinnor. Jag tror det handlar om en kvinnosyn där kvinnan är en ägodel som man kan göra vad man vill med. Det är fruktansvärt och jag blir så arg. Mamma som är över 80 år, säger att hon är rädd när hon är ute och går. Rädd för att utsättas för övergrepp på nåt sätt. Det ska inte vara så. Jag ska inte behöva vara orolig för mina döttrar. 

Vad gör män till våldtäktsmän? Vad gör att unga killar kallar tjejerna i klassen för horor? Vad gör att några anser sig ha rätt att ta på tjejerna i klassen? Vad i vårt samhälle gör att detta beteende kan fortsätta? Vilka strukturer i vårt samhälle behöver ändras?

Inga kommentarer: