lördag

Kajsa Norström

Egentligen är jag väl alldeles för gammal för en adventskalender. Men denna kunde jag inte låta bli att ropa in. Färgerna och de stilrena tryckta figurerna tilltalade mig. Den är 35 centimeter bred och 115 centimeter lång. Vid sidorna finns möjlighet att knyta fast små paket om man vill. Det tänker jag inte göra. Den ska bara få hänga i köket och vara vacker.

Kajsa Nordström är den som designat vepan. Trots idogt arbete har jag fortfarande inte hittat någon information om henne på nätet. Ska leta vidare. Hon är upphovskvinnan till flera tryck på dukar. Så mycket har jag hittat. Bland annat en duk som heter Vinterstad och kan betinga ett pris upp mot tusen kronor på Tradera.  Så dyr blev som tur var inte min adventskalender.

Ny information: I tidningen Retro skriver de om Kajsa Nordström. Hon föddes 1933 och utbildade sig på Slöjdföreningens skola (HDK). Under några år på 50-talet var hon anställd på Gamlestadens Fabriker i Göteborg och det var då hon ritade juldukar. Hon arbetade även på KF. Läser också att duken som de flesta benämner som "Vinterstad" inte heter så utan Julköping. Alltid lär man sig något.

Inga kommentarer: