lördag

Sensommar

Sensommarvärmen smyger sig på mig likt en katt på jakt efter ett byte. Dagen blir varmare och varmare, solen lyser klarare på den till slut knallblå himlen. Mannen är till fjälls och jag är ensam med mina tankar. Besöker ett av ställena där hösten blommor väntar på att få nya ägare. I morgon ska mina krukor vid entrén få blommor i höstfärger, sådana som också tål de kyligare nätterna.En klottuja på stam gillar jag. Halva priset gjorde att den fick följa med hem. Att få lite höjd i  planteringarna brukar bli snyggt. Kolla in äpplena! De är konstgjorda men för blotta ögat på lite avstånd går det inte att avgöra. De hamnar också i planteringen som ögongodis.


Sen var det ju det där med tomaterna. Jag köper mina plantor på våren för att få känna doften av bladen när jag råkar röra vid dem. Bonus är det ju sedan att få stoppa en solvarm tomat i munnen och bara njuta av läckerheten. I dagsläget behöves mer värme om de ska hinna mogna. Annars får de bli chutney, och det är ju inte fel det heller!Inga kommentarer: