tisdag

Innan semester

Nästan alla på jobbet har gått hem på långsemester. Jag är nästan alldeles ensam på skolan. Det är en skönt känsla att någon gång om året kunna arbeta ostört. Tänka färdigt en tanke utan att bli avbruten. Att tänka tankar som räcker längre än bara över dagen. Att tänka utvecklingsarbete. 

"Alla" har ju synpunkter på hur skolans arbete ska ske. "Alla" har ju själva erfarenhet av skolan. Men så mycket har förändrats. Nya lagar och en ny läroplan ställer nya krav på oss som arbetar i skolan. Men också på elever och vårdnadshavare genom ökade delaktighet i läroprocesserna.

Skolan är en spännande arbetsplats. Vi har det fantastiska uppdraget att forma och utbilda framtidens medborgare! De som ska ta hand om mig när jag inte har koll på tillvaron. I alla fall sämre än idag!Har tagit med mig några av mina rosa bondpioner för att få känna doften av dem och njuta av de fantastiska blommorna från trädgården, när jag sitter där på kontoret med mina tankar!

Inga kommentarer: