söndag

Det är aldrig försent...

Det är aldrig för sent...i alla fall för att lära sig något nytt.

Mamma min, som fyllde 80 för några veckor sedan och som har firats i helgen fick en bärbar dator av oss barn. Det närmaste hon har kommit en tidigare är då hon suttit bredvid mig och vi surfat runt på olika sidor och tittat på vackra saker som intresserar oss båda.

Hon sa på en gång att "nej den här kommer bara att bli stående". Efter första snabbkursen säger hon: "Jag kommer inte att kunna gå och lägga mig i kväll!". Härliga mamma.  Så det är aldrig för sent. 

Av princip brukar jag inte lägga ut bilder på familj eller vänner, men den här bilden på mamma kunde jag inte undanhålla er. Den säger allt! Fullt fokus! 

Det handlar ju faktiskt om delaktighet i samhället. Jag tycker att de äldre idag lätt hamnar utanför. Från företag, förvaltningar och myndigheter förväntas det att medborgarna ska ha tillgång till och klara av att kontakter mm på internet. Vad är det för demokrati? 


Inga kommentarer: