onsdag

Nationaldagen

Så här är det. 

Jag är så oerhört tacksam att jag råkade födas in i ett sammanhang där jag haft möjlighet att utvecklas som människa. Jag har aldrig behövt lägga mig hungrig, har alltid haft ett hem där jag känt trygg. Jag är tacksam att jag som tjej i stort sett haft lika möjligheter som killarna att få utbildning och jobb. Jag vågar säga vad jag tycker och tänker utan att risker hamna bakom lås och bom. Jag är tacksam över att jag råkade hamnade i ett samhällssystem där alla är lika mycket värda och där alla har samma rättigheter. 

Jo, jag hör hur du protesterar och säger att så är ju inte verkligheten. Jag är fullständigt medveten om att mycket av det jag skrev om har naggats i kanten idag. Men fortfarande är det ju så att jag har förmånen att leva i ett samhälle som för många andra i världen inte ens kan fantisera om. Så jag tillsammans med alla andra medborgare i landet Sverige har ett stort ansvar att dela med oss till de som inte ens kan drömma om det liv som jag har. 

Så en dag som denna känner jag stort behov att säga ett stort tack till tidigare generationers arbete som jag får njuta av idag. 

Den blågula...

Inga kommentarer: