lördag

Vitaminer

Vitaminer! Håller du inte med mej om att det låter mycket bättre att kalla alla uppenbara kalorier i prinsessbakelsen för vitaminer? Mannen och jag for till stan och tog en fika och jag placerade en av dessa marsipaninslagna bakelser på min tallrik. Det sker inte många gånger om året. Kanske just därför som de smakar så gott! 

Om jag nu ska komma med lite historia kring prinsesstårtan står att läsa på Wikipedia att ursprungsreceptet härstammar från Prinsessornas kokbok från 1930-talet. Hushållsläraren Jenny Åkerström som gav ut boken, undervisade de "fina flickorna" på Östermalm. Bland dem fanns fanns prinsessorna Märtha, Margaretha och Astrid. I boken heter tårtan "Grön tårta" och det sägs att prinsessorna gillade denna speciellt. Därav namnet!

Sant? Vad vet jag. Men gott var det.

Inga kommentarer: