onsdag

Läggdags

Klockan är läggdags och ögonlocken är så tunga att det är omöjligt att hålla sig vaken. Sängen ropar på mig. Jag tar mig sömndrucken dit och kryper snabbt under täcket. Kroppen bara längtar efter att få besök av John Blund. 

Vad händer? Hela jag är helt klarvaken! Inte en enda cell i min kropp verkar överhuvudtaget behöva någon sömn alls. Och i huvudet snurrar fullt av tankar. Ni vet så där många och levande som bara de kan bli i ett ögonblick som detta.  Och det värsta är att det är helt omöjligt att bli av med dem. 

Helt plötsligt förvandlas den efterlängtade sängen från vän till fiende. Kudden är knölig, lakanen skrynkliga och täcket är oformbart.  Kroppen hittar inte en sätt att komma till ro. Frågan som återkommer är: Hur gick det där till egentligen?

Enligt expertisen är steg ett att acceptera att man inte kan somna och att det blir kommer att bli lite sömn under natten. Ja, det är ju lätt att säga. Jag blir ofta så irriterad och det slutar ofta med att jag går upp och gör nåt helt annat än att sova. Expertisen har rätt! Det blir lite sömn den natten.

Inga kommentarer: