måndag

Sociala medier

År 2007 öppnade jag ett konto på Facebook. Aldrig trodde jag då att jag faktiskt på riktigt skulle umgås med några av mina vänner och med min bror i synnerhet, med hjälp av det som vi idag benämner som sociala medier. Men så är det! Många långa härliga samtal har det blivit.

Men nåt håller på att hända. Jag har dragit mig undan. Uppdaterar inte min status som tidigare. Stänger ner och gör mig mer osynligt på Facebook. Integritetsbehovet har ökat. De flesta av mina barn hänger inte där mer. De finns på Twitter emellanåt. Mötesplatserna skiftar.

Läste en uppsats av en elev i år 9 som skrivit om sociala medier vid ett nationellt prov. Hon menade att medierna innebär att ungdomarna inte möts i verkliga livet. Att det kommer att hämma dem framöver i livet. Intressant reflektion. Jag är inte övertygad att det blir så. Tyvärr används Facebook ibland av elever för att kränka andra elever.

Jag finns fortfarande på FB. Där träffas vi. Mina vänner och min familj!

Inga kommentarer: