söndag

Melodifestivalen

Går det egentligen att tävla i musik? Den eviga frågan. Går det att säga att den ena är bättre än det andra? Några hävdar att det inte går. Andra menar att det visst går men att det måste finnas regler. En tredje kategori struntar i tävlingen och njuter musiken.

Det musikaliska uttrycket varierar ju så till den milda grad och jag vill påstå att jag behöver ha tillgång till de flesta. Jag omger mig om möjligt alltid med musik. På jobbet och hemma. Via datorn, telefonen eller via bilstereon. Min vardag och livssituation avgör vilken musik jag behöver. Mina behov styr vilken musik jag lyssnar på. För musiken ger mig kraft.

Jag är nog mest av den tredje kategorin som struntar i tävlingen (oavsett vilken det är) och njuter av musiken. Vinnaren i Melodifestivalen, Loreen, som egentligen heter Lorine Zineb Noka Talhaoui och har marockanskt påbrå, har en fantastisk pipa och ett häftigt scenuttryck. Här är "vinnarlåten".

Loreen

Inga kommentarer: