tisdag

Karl Holmberg - äggkoppar i teak

Ibland kan jag inte riktigt låta bli!

Snart flyttar sex äggkoppar av teak, gjorda av Karl Holmberg i Götene, in i mitt kök. Egentligen äter jag sällan ägg i kopp utan helst på mackan. Men äggkopparna, förmodligen svenska från 50/60-talet, kan ju finnas med vid de sena och långdragna frukostarna. Om inte kan de ju stå där och bara vara vackra! 

Karl Holmberg tillverkade från början av 50-talet till slutet av 60-talet föremål i teak, främst köksföremål. De var Skandinaviens största företag i teakföremål och hade vid mitten av 60-talet över 100 anställda, enligt Wikipedia. Strax efter denna tidpunkt blev teaken omodern, hur den nu kunde bli det, och företaget gick i konkurs i början av 70-talet. 


Som om inte dessa äggkoppar skulle räcka, budar jag just nu på några olikfärgade i plast från Rosti. Går ju alltid att sälja vidare de jag inte vill behålla, för jag kan ju inte behöva båda eller..? 

Inga kommentarer: