lördag

Jag har det bra!

Ibland måste man säga det både till sig själv och andra. Så vansinnigt bra jag har de! Satt på fiket idag och begrundade livet över en kopp te. Hur lätt är det inte att jag utgår från ett bristperspektiv i mitt sätt att vara och leva, i stället för att se allt det som finns och utgå från detta. En halvtom mugg i stället för en halvfull. Fokus på det som inte finns istället för det som finns. Någon fler som känner igen sig? 

Det handlar om förhållningssätt. Lyfter jag blicken utanför min egen lilla sfär inser jag att människor med mycket mindre materiell välfärd kan vara mer harmoniska och lyckliga än jag själv. Kanske därför att de hittat värdet i att fokusera på de resurser som finns tillgängliga? 
Ja som det kan gå när man sitter och dricker en kopp te...

Inga kommentarer: