söndag

Betyg och bedömning

Idag har jag verkligen inte vikit en tum ifrån datorn, mer än de gånger teet skulle värmas och maten ätas. Skjuter man upp arbete  som ligger och väntar att bli gjort, blir konsekvenserna precis så här. Men jag vet inte vad som är bäst egentligen. Jobba lite flera dagar eller jobba häcken av sig en enda! Jag föredrar nog det sista och har också insett att jag jobbar bäst under press.

Jag har suttit med jobbrelaterat arbete hela dagen, trots att det är söndag. That´s life! I morgon är vårterminens första dag och all personal kommer tillbaka, förhoppningsvis med ny energi för att gripa sig an utmaningarna i skolan. Vi kommer att  prata bedömning och betyg i morgon. Så det är det jag förberett. Jag känner en viss tveksamhet kring vad vår i mångt och mycket "mäta och bedömarskola" gör med våra barn och ungdomar. Tänk att alltid stå under luppen. Orkar vi vuxna det?

Nu tror jag att det får vara färdigt för idag! Länge leve...livet, kanske!

Inga kommentarer: