fredag

Westerstrand

På väggen hemma hos mej hänger väggklockan från mina föräldrars hem. En klocka från 50-talet som låter! Varje timme slår den lika många slag som timmen är slagen. Pendeln gungar fram och tillbaka. Den dras upp manuellt! Något helt annat än klockor från den digitala tidsåldern. Märket är Westerstrand och den är svensktillverkad i Töreboda. De har tillverkat klockor sedan 1906. 

Det känns rätt skönt att i vissa sammanhang sträva bakåt. Och det säger jag som älskar all modern teknik. Ändå menar jag att det är viktigt att jag inte förlorar mig i en värld som snurrar allt fortare. Därför är det befriande att tvingas dra upp väggklockan manuellt. Lyssna till tickandet och klockslagen. Tvingas stanna upp någon minut för att se till att tiden inte stannar där på väggen.Inga kommentarer: