onsdag

Snö

Väder är verkligen något som väcker känslor av skilda slag. Den första snön för vintern har kommit. På jobbet hör jag medarbetare argumentera för eller mot snö, och argumenten som framförs är hållbara oavsett vilken ståndpunkt som presenteras.


Själv är jag lite barnsligt lycklig över det vita som singlat ner och bäddat in omgivningen i vinterkläder. På nåt sätt dämpas intrycken och ljuden. Och ljuden som bildas under skosulan en kall vinterdag är något alldeles speciellt. 

I mina tankar gör jag resan till för länge sedan, när jag och mina bröder använde snön för att bygga stora spännande snögrottor. Ju högre och bredare ju bättre. Jag minns snöbollskrigen mellan byns alla ungar. Och då menar jag verkligen krig. Men roligt hade vi. Vi var alltid (i alla fall vad jag minns) vänner när allt var över och kvällen tagit slut.

Välkommen vinter!

Inga kommentarer: