lördag

Lucia och cancer

Telefonen ringer och det är en av min och mannens bästa vänner i andra änden. Han frågar mig hur jag har det på jobbet och jag frågar hur han mår. Han låter lite kraxigt på rösten. Då kommer det. Han berättar att han fått cancer i tjocktarmen och att det finns metastaser i levern. Käftsmällen känns långt ner i magtrakten. Han vill att vi sa veta. Vi får ringa och fråga om vi undrar över nåt och om vi har frågor. Jag sitter bara där. Försöker ta in. Han är yngre än mig. Livet är inte rättvist någonstans.


På eftermiddagen sitter jag där i kyrkan och lyssnar på Luciakören och allt är så där fantastiskt som det bara kan vara en lördag i advent när sångerna framförs av underbara röster där en av dem är min dotters.

Allt på samma dag. Precis som livet är. En blandning av det som gör livet outhärdlig och det som gör det lätt att leva!


Lasse, vi ska kämpa tillsammans med dej!

Inga kommentarer: