lördag

Internationella suicidpreventiva dagen

Står på biblioteket vid en monter för att representera rektorsområdet jag jobbar i. Böcker, datorer, människor, cd-skivor och just nu utställningsskärmar omger mig. Helt klart är det detta som man förväntar sig på stället jag är. Då dyker tjejen upp med en grön liten skapelse på armen. Jag är inte den ende som dras till det märkliga djuret som sitter där helt stilla. En grön leguan som äter frukt och gräshoppor får jag veta av ägaren. 

Härligt med det oväntade. I alla fall det positiva. Det är det som kryddar vardagen.
 Idag är det den internationella suicidpreventiva dagen utlyst av WHO. Psykisk ohälsa talas det för sällan om. I Sverige dör nästan fem gånger så många genom att ta sitt liv än de som dör i trafiken. Varför har vi inte nolltolerens i Sverige när det gäller självmord? Många fler försöker att ta sitt liv. Jag är en av de som i min närhet som upplevt detta.

Inga kommentarer: