onsdag

Åttonde semesterdagen

Just nu har åtta semesterdagar avverkats. Att vara ledig kan lätt bli en vana. Jag njuter.

Äntligen har jag tagit tag i att fixa ordning grannens och vår kompost. Högen har bara blivit större och större. Ingen av oss har gjort något åt den. Men nu gräver jag igenom hela högen och plockar bort sten och rötter. Resultatet blir massor av fin matjord!

Nu ska det byggas kompostlådor för att få lite ordning på kompostandet. Äntligen kanske man kan vara lite ekologisk när det gäller matjord.  Feta daggmaskar, tusenfotingar och massor av gråsuggor finns det gott om.

Nya tegelpannor
Högen med härlig matjord växer
Om jag är jordnära så har mannen i huset desto mer högflygande planer. Han byter ut trasiga tegelpannor.  Uttrycket "hel och ren" gäller för hus också!

Läser än en gång om oerhört dåliga arbetsförhållanden för människor som gör skor och kläder för oss i väst. Du kan läsa om det här. Jag skäms att jag bidrar till detta. Måste fundera över vad det innebär för mig i mitt handlande.

Sitter och kollar Jamie Oliwer när han lagar mat. Jag blir sååååå hungrig.

Inga kommentarer: