söndag

Antik- och samlarmässa

Skål av Ingrid Atterberg Upsala-ekeby
Idag besökte mannen och jag antik- och samlarmässan i Hjo. Som alltid är det blandad kompott på de uppdukade bordet och hyllorna. Så en skål av Ingrid Atterberg som jag inte sett tidigare.

Var ute efter någon av familjen Pepparsson av Anita Nylund (Upsala-Ekeby) och fick tag på dottern till ett rimligt pris. Herr Pepparsson fanns också där men var lite skadad så jag får leta honom och frun någon annan stans.
Delar av Anita Nylunds Pepparson och Vår lilla stad


Anita Nylunds burkar
Dottern Pepparsson Uppsala-Ekeby
Rörstrand - tror jag
Lisa Larsson figurer
Har ju alltid varit intresserad av vackra ting. Men nu har mitt intresse ökat och jag lär mig hela tiden nytt om dessa människor som formgivit det jag tilltalas av. Gunnar Nylund, (läs mer om honom på länken) Rörstrand är för mig ett nytt namn. Levde mellan 1904 till 1997 och verkade på Rörstrand mellan 1931-1956. Med mej hem idag har jag en liten vas med smal hals och en thekanna med både vacker form och färg av just honom!
Gunnar Nylund, Rörstrand


Gunnar Nylund, 40- eller 50-tal

Inga kommentarer: